Degree Course: SICUREZZA E QUALITA' AGROALIMENTARE (LM-70) Syllabus for A.Y. 2012/2013  

Generico
Percorso STANDARD
FIRST YEAR
First semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Optional materials and exam in a foreign language Language
Optional group: Insegnamenti affini o integrativi del Gruppo A11 del I e II anno - Percorso STANDARD - (show) Info                
15646 - Innovazione sostenibile e Impatto ambientale dell'industria alimentare 12  AGR/15  80  16  Core compulsory activities 
-
-
ITA
15647 - Metodologie analitiche per il controllo della qualità degli alimenti
AGR/13  40  Core compulsory activities 
CHIM/02  40  Core compulsory activities 
-
-
ITA
15648 - Bioprocessi alimentari CHIM/11  40  Related or supplementary learning activities 
-
ITA
15688 - Basi teoriche e applicazioni delle nuove tecnologie genomiche AGR/17  28   
-
ITA
15689 - Qualità e sostenibilità della produzione agricola e sicurezza agroalimentare AGR/12  28   
-
ITA
15690 - Innovazione e trasferimento tecnologico nel settore delle biotecnologie agroalimentari AGR/05  28   
-
ITA
15941 - Attività professionalizzanti per il settore alimentare CHIM/11  32   
-
ITA
Second semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Optional materials and exam in a foreign language Language
14862 - Tecnologie enzimatiche per l'industria alimentare AGR/15  40  Core compulsory activities 
-
ITA
15653 - Controllo microbiologico e ispezione degli alimenti
AGR/12  40  Core compulsory activities 
AGR/16  40  Core compulsory activities 
-
-
ITA
Optional group: Insegnamenti affini o integrativi del Gruppo A11 del I e II anno - Percorso STANDARD - (show) Info                
15658 - Analisi sensoriale degli alimenti AGR/15  40   
-
ITA
15687 - Analisi chimica e biochimica di matrici alimentari e prodotti di fermentazione CHIM/11  40   
-
ITA
15691 - Operazioni unitarie della tecnologia alimentare AGR/15  54  10   
-
ITA
15794 - Laboratorio di analisi sensoriale e tecniche di indagine applicate AGR/15  16   
-
ITA
15972 - Lingua inglese B2 (AFS) L-LIN/12  48   
-
ITA
15976 - Lingua inglese B2 (AFS 4 CFU) L-LIN/12  32   
-
ITA
SECOND YEAR
First semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Optional materials and exam in a foreign language Language
15746 - Qualità e tracciabilità dei prodotti di origine animale AGR/18  40  Core compulsory activities 
-
ITA
Second semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Optional materials and exam in a foreign language Language
15093 - Processi fermentativi e sostenibilità ambientale del sistema agroalimentare
AGR/05  40  Attività formative affini ed integrative 
CHIM/11  40  Attività formative affini ed integrative 
-
-
ITA
15656 - Tecnologie innovative nelle industrie alimentari 12  AGR/15  80  16  Related or supplementary learning activities 
-
-
ITA
Percorso STANDARD
SECOND YEAR
First semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Optional materials and exam in a foreign language Language
14309 - Miglioramento della qualità delle produzioni animali
AGR/17  40  Attività formative affini ed integrative 
AGR/19  40   
-
-
ITA
14313 - Qualità e tracciabilità dei prodotti di origine animale AGR/18  40  Core compulsory activities 
-
ITA
Second semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Optional materials and exam in a foreign language Language
14933 - Qualità e sicurezza delle produzioni vegetali
AGR/03  40  Attività formative affini ed integrative 
AGR/04  40  Attività formative affini ed integrative 
-
-
ITA
15660 - Analisi sensoriale degli alimenti AGR/15  40  Elective activities 
-
ITA