Degree Course: SICUREZZA E QUALITA' AGROALIMENTARE (LM-70) A.Y. 2012/2013 

Syllabus   

Generico
Percorso STANDARD
FIRST YEAR
First semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Language
Optional Group: Insegnamenti affini o integrativi del Gruppo A11 del I e II anno - Percorso STANDARD - (show) Info                
15646 - Sustainable innovation and environmental assessment in the food industry 12  AGR/15  80  16  Core compulsory activities  ITA
15647 - Analytical Methods for food quality control
AGR/13  40  Core compulsory activities 
CHIM/02  40  Core compulsory activities 
ITA
15648 - Food bioprocessing CHIM/11  40  Related or supplementary learning activities  ITA
15688 - Basi teoriche e applicazioni delle nuove tecnologie genomiche AGR/17  28    ITA
15689 - Qualità e sostenibilità della produzione agricola e sicurezza agroalimentare AGR/12  28    ITA
15690 - Innovazione e trasferimento tecnologico nel settore delle biotecnologie agroalimentari AGR/05  28    ITA
15941 - Attività professionalizzanti per il settore alimentare CHIM/11  32    ITA
Second semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Language
14862 - Enzymes in food technology AGR/15  40  Core compulsory activities  ITA
15653 - Microbiological monitoring and food inspection
AGR/12  40  Core compulsory activities 
AGR/16  40  Core compulsory activities 
ITA
Optional Group: Insegnamenti affini o integrativi del Gruppo A11 del I e II anno - Percorso STANDARD - (show) Info                
15658 - Analisi sensoriale degli alimenti AGR/15  40    ITA
15687 - Analisi chimica e biochimica di matrici alimentari e prodotti di fermentazione CHIM/11  40    ITA
15691 - Unit operations in food technology AGR/15  54  10    ITA
15794 - Laboratorio di analisi sensoriale e tecniche di indagine applicate AGR/15  16    ITA
15972 - Lingua inglese B2 (AFS) L-LIN/12  48    ITA
15976 - Lingua inglese B2 (AFS 4 CFU) L-LIN/12  32    ITA
SECOND YEAR
First semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Language
13608 - Econommy of the agri-food sector AGR/01  40  Core compulsory activities  ITA
14872 - Food processing II AGR/15  40  Related or supplementary learning activities  ITA
16375 - Molecular genetic approaches to improve quality of animal source foods AGR/17  40  Related or supplementary learning activities  ITA
Optional Group: Insegnamenti affini o integrativi del Gruppo A12 del II anno - Percorso STANDARD - (show) Info                
Second semester
Course Credits Scientific Disciplinary Sector Code Contact Hours Exercise Hours Laboratory Hours Personal Study Hours Type of Activity Language
Optional Group: Insegnamenti affini o integrativi del Gruppo A11 del I e II anno - Percorso STANDARD - (show) Info                
TOTAL 114