CAMPIGLIA Enio
(syllabus)
1- General aspects on the quality and safety of vegetable production
2 - Quality in vegetable production
3 - The different forms of quality
4 - The certification
5 - The labeling
6 - Quality in the farm
7 - Biological and biodynamic production (outline)
8 - Integrated agriculture
9 - Certifications of origin
10 - The hygienic-sanitary quality - HACCP (outline)
11 - European quality certifications - GlobalGap
12 - ISO standards Certifications for vegetarians and vegans (outline)
13 – ISO standards (outline)
(reference books)
- Ferrucci D. 2018. La certificazione dei prodotti biologici. Un analisi tecnico-giuridica del segno e dei contenuti. Edizione Associazione di Agraria.org. pp. 117
- Ferrucci D. 2020. Qualità e certificazione dei prodotti agroalimentari. Edizione Associazione di Agraria.org. pp. 127
- Ferrucci D., Passeri N., Salusti P. 2022. Esercizi di Filiera Corta. Edizione Associazione di Agraria.org. pp. 127
Lecture notes and teaching material provided during the course.
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