Teacher
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CAMPIGLIA Enio
(syllabus)
1- General aspects on the quality and safety of vegetable production
2 - Quality in agriculture (the different forms of quality)
3 - The certification
4 - The labeling
5 - Quality in the farm
6 - Biological and biodynamic production (outline)
7 - Integrated agriculture
8 - Certifications of origin
9 - The hygienic-sanitary quality - HACCP (outline)
10 - European quality certifications - GlobalGap
11 - ISO standards (outline)
12 - Certifications for vegetarians and vegans (outline)
(reference books)
Reference books:
- Ferrucci D. 2018. La certificazione dei prodotti biologici. Un analisi tecnico-giuridica del segno e dei contenuti. Edizione Associazione di Agraria.org
- Peri C., Lavelli V., Marjani A., 2013. Qualità nelle aziende e nelle filiere agroalimentari, HOEPLI, editore Ulrico Hoepli, Milano.
- Bonciarelli F., Coltivazioni erbacee di pieno campo 2001. Edagricole, Bologna.
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