Teacher
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ALBISINNI Ferdinando
(syllabus)
1. From Food Legislation to the Agro-Food law system; 2. The international dimension: WTO, Codex Alimentarius, OIV; 3. Technological and legal innovation in the Agri-food system; 4. Transparency in Food Law; 5. Food business, consumer, risk and danger in the European system; 6. Food, Common Agricultural Policy, and single CMO; 7. The Hygiene, controls and sanctions package - 8. The quality package and Made in Italy.
(reference books)
1. F. Albisinni, “Strumentario di diritto alimentare europeo”, con BD su CD-ROM, Utet, 2017, terza edizione.; i capitoli 1, 2, 4, 6, 7, 8, 11 (par. 1-5), 12 (par. 7-9). 2. Lo studio degli istituti verrà integrato attraverso l'esame diretto dei materiali legislativi e giurisprudenziali, mediante l'utilizzazione della BD su CD-ROM realizzata con funzione didattica e contenuta nel volume “Strumentario di diritto alimentare europeo”.
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